19:00

Hofors HC

Referat: Skedvi/Säter IF - Hofors HC

Vi hade goda förhoppningar inför den här bortakampen med Skedvi-Säter IF då vi fått in förstärkningar i form av Liam Frisk från Surahammars J-20 lag och Filip Sarlind som gjorde comeback. Tillbaka var även Noel Lenstam från sjukdom. Tyvärr så fick vi negativa besked då Patrick Janech blivit sjuk. Viktor Davidson var fortsatt sjuk så vi kunde som tidigare endast disponera fem backar.
Våra coacher Elfsberg/Andersson valde att flytta upp Isak Hultman i kedjan (när Janech var borta) och rulla på fyra backar i den här matchen med tre fulla forwards konstellationer. Vi håller SSIF stången i två perioder och först i slutet av andra lyckas de göra 1-0. Av skotten att döma är det viss Säterdominans men matchen är helt jämn tills det är 9 minuter kvar. Då gör Säter 2-0 och sen verkar det blivit katastrof de sista minuterna av matchen med fyra insläppta mål och två matchstraff (Rico Marder Velja och Viktor Sohlborg). Även Säter drabbas av ett matchsstraff (Joel Karlsson).
Boxplay har fungerat klockrent under hela säsongen tidigare men nu rasar målen in när vi spelar 3 mot 5. Säter har ett par vassa spelare som vi inte kan ge den här chansen och det visste vi på förhand. Det är också de som nätar i tredje. Den sista perioden är bara att glömma och gå vidare. Vi ska inte rasa ihop på det här sättet såklart.
Vi har nu spelat 120 minuter utan att göra mål så vi får hoppas att det blir ändring på det när vi tar emot Alfta GIF hemma på tisdag. Skotten vinner Säter denna kväll med 37-23.